Det är mitt favvo muffinsrecept för det kräver inte att man ska dra fram vispen utan bygger på att bara röra om. Det tycker Yrvind bättre om när han är med och bakar också.
Det kommer från den här gamla klassikern som jag älskade när jag var liten och som i ny upplaga älskas av Yrvind nu.
1 ägg
1dl strösocker
½ dl mjölk50 g margarin eller smör
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
+ eget tillägg, chokladbit av valfritt slag
Man börjar med att knäcka ägget och röra ihop det med strösockret.
Sedan tillsätter man mjölken och smält margarin eller smör.
Sist rör man ner de kvarvarande torra ingredienserna, mjölet, bakpulvret, vaniljsockret, kakaon.
Häll i formar och tryck ner en rejäl chokladbit, tillexempel en center i varje form.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
Det står i boken att satsen ovan ska räcka till 12 st muffins. Jag tycker mer 8-10 kanske.
Jag brukar nästan alltid göra dubbel sats.
3 kommentarer:
Å, den där gamla klassikern! Tack för recept, det ska testas.
Så, nu står de i ugnen!/Syster Y
Ja, den är verkligen bra den gamla klassikern Sara tycker jag!
Syster yster, körde du med chokladbit i du mä? Jag lade in resten från vår pratochfika-bonanza i frysen för att jag inte skulle mumsa upp dem själv. Men, ähum, det finns ju micro förstås...
Skicka en kommentar