torsdag 6 september 2012

Det går upp och det går ner

Ena dagen kan man känna lite hopp om världen när man läser saker som tyder på att den nya Disney Pixar filmen "Modig" faktiskt verkar vara riktigt bra och att huvudrollen faktiskt är den hjältinna värd att se upp till som saknades när jag själv var liten.
Och nästa dag kan man läsa en artikel om presidentfruars roll i USA och känna sig som en enda stor trött suck.
Några utdrag ur artikeln som är från gårdagens GP och har rubriken "Hon tar USA med storm":

"Michelle Obama betraktades med skepsis i början av den förra valrörelsen. Hon var tuff och rättfram och sade att första gången som hon varit stolt över USA var då hennes man blev demokraternas presidentkandidat. Uttalandet föll inte i god jord..."

"Resultatet blev att kampanjfolket helt enkelt stöpte om Michelle Obamas offentliga framträdanden. Färre egna 'ilskna' uttalanden och mer 'gulle-gull' med maken."

"Den nedtonade Michelle Obama har tagit USA med storm och passar väl in i den ram som finns för presidentfrun. Hon försäkrar att hennes främsta uppgift är att ta hand om döttrarna med hjälp av sin mamma (som också bor i Vita huset) och att skapa hemkänsla för sin upptagne man. Han tar ut henne på 'dejt' en gång i månaden på olika restauranger i Washington och hon säger att hon inte saknar sitt gamla jobb i Chicago ett dugg."

Som sagt. Suck.

Men nu väljer vi glädjen i sann Kaj Pollack-anda och tänker att många barn, tillexempel framtidens presidentkandidater, förhoppningsvis blir inspirerade av den här tjejen just i detta nu!


Inga kommentarer: