tisdag 18 september 2012

Hösten är officiellt inledd

Medan åskan mullrade och regnet smattrade beslöt vi oss för att strunta i förskolan idag.
Istället plockade vi fram det säkra gamla kortet pirattältet där vi drev bageri i en timmer eller så på morgonkvisten och sedan bjöd vi hem barnens mormor och morfar.
Sopplunch och pannkakor.
Soppa är så jäkla gott. Och i all blygsamhet måste jag säga att höstens första blev grym, trattkantarellsoppa på en del av det vi plockade härom veckan toppad med lite knaperstekt bacon.
Sen var det ju som det är med det här varannan-halvtimmes-vädret som rått ett tag nu här i Göteborg, molnen blev vitare igen och luckorna där himmelen skymtades fler, så vi tog en promenad i Slottskogen. Vi prickade in sälarnas sillmumsande för ovanlighetens skull och Yrvind fick bara ett litet sammanbrott när han insåg att det inte skulle bli något lekplatshäng.
En bra dag. Och den första som gett mig riktig höstkänsla.

3 kommentarer:

Dalkullan sa...

Låter onekligen som en bra och fin dag. Och det där pirattältet, vi har köpt ett exakt likadant i en tysk butik, där dom påstod att det var deras egen design. Haha. Så lurade!

Lisa sa...

Låter som en fantastisk dag! Och soppa, det finns få saker som är godare än (en god) soppa så här års. Synd bara att barn modell sto här hemma bara spottar och fräser när det ställs fram på bordet.

Fröken K sa...

Dalkullan: Naj! Jag tror att mina föräldrar köpt det på Gekås, Ullared. Så det går nog väldigt bra för den tyska butiken i så fall, Gekås säljer ju inte en eller två av en vara liksom. ;-)

Lisa: Instämmer! Och det är samma här, Yrvind bara muttrade och vägrade smaka i väntan på pannkakorna som det tog en eeeevighet innan jag ställde fram enligt honom.