onsdag 26 september 2012

Jag är jag

 
 
Jag såg och hörde härliga Lisa Bjärbo varmt rekommendera den här boken på morgonnyheterna i förra veckan. Och som stor bilderboksfantast är jag också sen innan mycket förtjust i båda AdBågarnas verk.
Så när den stod uppställd på en hylla på bibblan norpade jag snabbt åt mig den och igårkväll blev det godnatt-lektyren. För mig alltså, inte för Yrvind  
Jag var redan innan avundsjuk på Emma AdBåges talang. Det ändrades inte av att läsa den här lilla pärlan kan jag säga.
En dålig vana jag har när jag läser bra bröcker är att min första tanke är "Skit också! Varför kom inte jag på det här!". Istället för att bara njuta av resan blir jag sotis på talangen och önskar att jag hade den. Inte så sympatiskt.
Men så var det alltså även den här gången. "Jag är jag" handlar om Mickan snart 8 år som hatar att gå på kalas och spela pjäs i skolan men är jätteduktig på att rita. Författarinnan var 8 år sex år efter att jag själv var det men det känns ändå verkligen som om vi delat samma skolvärld och jisses som hon beskriver den bra, fint och roligt genom Mickans ord och blick.
Har du en person i 7-8 årsåldern i din omgivning så läs den här boken tillsammans, har du det inte så läs den själv! Bums!


3 kommentarer:

Helena sa...

Det där låter som nåt för mig och Storebror att läsa tillsammans! Tack för tipset!

Fröken K sa...

Absolut! Och du, lova och rapportera samma sekund som en sådan där söt-kattonge kommer över er tröskel så jag och grabbarna får komma och gosa. Över den här tröskeln kommer det nämligen aldrig komma några.

Josefine sa...

Åh, den är så bra! Stella fick den när hon fyllde år förra året. Och jag hann läsa den innan. Den är verkligen grym.