onsdag 21 november 2012

Nobbad x 1

Första standardrefuseringen på mitt bilderboksmanus damp ner i inkorgen idag.
Fem chanser kvar.
Fast egentligen inte. Jag vet ju det, alltså på riktigt, jag VET verkligen det.
Egentligen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men va fasen! Vilka idioter!! Jag som har läst din "bok" och massa andra barnböcker tycker de har fel. Om man jämför din "bok" med ex många av böckerna som varit med i Bokjuryn, vad ser vi då??? Jo din "bok" slår många av de tryckta böckerna med hästlängder. Ja, jag säger det igen, världen är full av idioter som sitter på fel plats och fattar fel beslut. Din bok bör tryckas och läsas på alla jordens olika språk. Om vi brer på lite extra tror jag ta mig fasen att den passar som tecknad film och har fast sändningstid på lördag kl 18.00 på Bolibompa, typ som Nasse....Ge dig inte, de har fel. Fila lite och skicka till nån annan med vett i huvet!!!!! Upprörd M

jos sa...

Åh vad synd! Hoppas någon av de andra chanserna ger resultat. Har varken bloggat eller läst bloggar på en halv evighet så hade missat detta projekt. Så himla roligt och modigt ändå att våga skicka iväg! Lycka till!

Fröken K sa...

M: Käraste du, vad underbart att du är så härligt partisk. Det är fint som snus att ha en sådan hejarklack!
jos: Nämen hej!!! Vad roligt att höra nåt från dig igen! Hoppas hoppas att du fortsätter med bloggandet också (om det känns rätt förstås). Och tack för lyckönskningar!

Maja-Stina sa...

Åh heja på! Rätt-som-det-är.

Helena sa...

Har ju inte läst din bok än, men vet att den är briljant såklart! Hoppas få läsa den snart. Lycka till med de andra förlagen, håller alla tummar och tår!

Anonym sa...

Håller med M, kunde inte sagt det bättre själv! Den var så himla fin och bra. De kan inte ha läst, enda förklaringen. L

Fröken K sa...

Tack för stödet fina fina vänner! Men jag förstår förlagets bedömning. Herregud de drunknar i briljanta manus (och värdelösa också naturligvis), och måste givetvis vara stenhårda i sållningen. Känner också själv att jag kan bättre, är inte blint supernöjd med mitt manus. Önskar mig av tomten ett par skrivmånader så att jag kan få göra om och göra perfekt!

Lisa sa...

Men gud vad modigt ändå! Håller alla tummar för att det ger resultat snart. Så himla spännande!

Janina Kastevik sa...

Är ditt manus illustrerat? För jag har annars fått intrycket att det är rätt knepigt att nå fram med ett oillustrerat bilderboksmanus.

Har du skrivit längre texter också?

Fröken K sa...

Hej Janina!
Hjälp, nu blev jag lite starstruck här känner jag, när en livslevandes snart publicerad författare kommenterar!
Nej tyvärr, mitt manus är inte illustrerat. Jag kan inte illustrera själv och tänker att det är svårt att hitta någon som vill och vågar satsa tid och talang på ett manus som inte fått napp hos något förlag. Kan ju verkligen ingenting mer om branschen än det man kan googla sig fram till ungefär så tips och råd emottages tacksamt!
Jag har tänkt väldigt mycket på att skriva och om att skriva i stort sett i hela mitt liv tror jag, men det är först nu under det senaste halvåret som jag faktiskt kavlat upp ärmarna och tagit tag i det lite mer seriöst. Jag har två avslutade manus. De är båda bilderboksmanus med samma huvudperson och jag har lagt upp dem i det "klassiska" formatet med 12 uppslag. Tänker mig att de passar in i kategorin 3-6 år.
Nästa mål är att komma igång med en längre text. Drömmer om mer tid och ro i sinnet så att de där härliga skrivflödet kan infinna sig igen. Finns ingen sådan period i sikte just nu.
När började du skriva "på allvar" om du förstår vad jag menar?
Lååångt svar, men jag blev som sagt lite exalterad över din kommentar! ;-)

Janina Kastevik sa...

Nämen nu blir jag ju nästan lite generad!

Jag började skriva på allvar för ungefär två år sedan.

Och jag började också att skriva bilderboksmanus, men de hamnade av lite olika skäl i byrålådan och jag satsade på att skriva ett kapitelboksmanus istället.

Anledningen till det var bland annat att det kändes väldigt svårt att nå fram till förlagen med en oillustrerad bilderbokstext. Och att få till ett bra samarbete med en illustratör är också otroligt svårt.

Hela bilderboksgenren bygger så otroligt mycket på samspel text - bild.

Så därför tror jag att det kan vara värt att ge sig på något längre också. För då bygger boken inte lika mycket på bilderna och det blir lättare för förlaget att bedöma din text som en enhet.

Skulle jag tro, alltså. Jag är ju ingen expert och har ju inte jobbat på bokförlag eller så.