tisdag 9 april 2013

Fulsnygg dag

Jag var hos frisören igår för första gången på 4-5 år. På jäkla tiden alltså. Och vilken frisör sedan! Gå till Marie på Salong Edward på Linnégatan om du är på jakt efter frisör i Göteborg säger jag bara. Så himla himla skön människa och riktigt skicklig som grädde på moset.
Så idag kan jag stoltsera med en styck frisyr, en hög nya böcker att hugga in på och sist men inte minst världens a-b-s-o-l-u-t sämsta tålamod. Fyraårs-bubbelbabbelhoppandet och tvåårs-kanalltsjälvsurandet har inte gjort mig till fröken charmtroll idag precis.
Det är som en utomkroppslig upplevelse det där ibland, jag hör och ser och känner medan det händer hur orimlig jag är med mina humörsvängningar och varierande krav och barnsliga surande. Och ändå kan jag inte stoppa det. Stackars barn. Dumma mej.
M är i Stockholm på kurs, grabbarna sover och nu ska den här något snyggare men rätt skruttiga morsan läsa bok och plundra skåpen efter något gott.

6 kommentarer:

Helena sa...

Åh, vad nyfiken jag blir! Nu hoppas jag ännu mer att vi kan ses snart så jag får se din snygga frisyr.

Och du, du har faktiskt bäst tålamod i hela världen och om du någon gång tappar bort det är det inget konstigt alls! Kram på dig.

carola sa...

Du, jag har full förståelse för dig! för mig räcker tvåårs-kanalltsjälvsurandet och lite graviditetshormoner gott och väl för att fru surtant ska komma fram!

hoppas du hittade något gott!

Fröken K sa...

Helena: Det är nog mest i min bok det kan klassas som frisyr egentligen, jag har halvlångt hår med lång lugg helt enkelt. Men det slår den gamle knuten med hästlängder! När det gäller barnen är jag verkligen inte världens mest tålmodiga, tyvärr, men du har rätt, det är väl inte så konstigt att man tappar't ibland. Puss på dig vännen (och ja, vi MÅSTE ses snart!!!)
Carola: Tack! Det är skönt att höra att man inte är ensam! Hittade lite göttigt i gömmorna, det hjälpte för stunden i alla fall. ;-)

Fifi sa...

Ja, herregud, ibland känner jag mig som världens suraste mamma och tycker synd om min unge som får ha det så...
Men en orkar ju inte vara käck och glad hela tiden, särskilt inte med trots och allt...

Bra med frisörtips, jag behöver gå till en snart!

Fröken K sa...

Fifi: Så sant, så sant, det går liksom inte att vara solsken jämt. Det ÄR tuff med småbarnslivet ibland, tröttman, trotsen osv osv Och ibland är det bara alldeles alldeles underbart!

Fröken K sa...

Och jag kan VERKLIGEN rekommendera Marie på Salong Edward!!!