lördag 19 oktober 2013

Drömmar och verklighet, änglar och djävlar

Idag har M åkt tillbaks till de Skaraborgska skogarna och älgarna, och jag och barnen är hemma.
Jag hade verkligen tänkt att vi skulle komma ut och iväg på något.
Sagostund på Bokskåpet (där jag ALDRIG varit, vilket är en SKANDAL faktiskt), museum, cykeltur. Vad som helst liksom. Bara hitta på något.
Men efter lite röj i några av våra många klädhögar som på något nästan övernaturligt vis poppat upp här och var i lägenheten under veckan, ett totalt sammanbrott av Yrvinden för att jag tyckte att han kunde hämta ett glas vatten själv samt lång och tårfylld bajsprocess av Dunderklumpen så blev det bara ingenting av någonting. Lust, ork och mod var puts väck.
Men vi har läst bok, kollat film, spelat spel, ritat, käkat lunch och jag har klippt min lugg.
Just nu kollas det lite iPad och pärlas.
Ja, och så har en stor del av den här dagen också försvunnit.
Jag borde inte slösa med tid så här vårdslöst. Om jag nu inte kan se till att få gjort något vettigt skojs med mina barn så borde jag verkligen använda tiden till att plugga. Men jag kan bara inte förmå mig idag.
Vi läste "Siv sover vilse" förut av Pija Lindenbaum som jag avgudar. Just den här Lindenbaumen hade jag faktiskt inte läst förut, men jag tyckte mycket om den. Den också.
Så nu sitter jag här och är lite sugen på att börja peta i mitt bilderboksmanus igen. Jag läste det tillsammans med Yrvinden förut och sa att han gärna fick hjälpa mig lite eftersom det måste bli bättre. Han ställde gladeligen upp men efter en genomläsning applåderade han istället entusiastiskt och tyckte att den skulle vara precis som den är.
Och okejrå, han kanske är liiiite okritisk och partisk, men det skiter jag i, det känns väldigt fint i alla fall!
Hursomhelst, här sitter jag nu. Lite tid över. Ett bilderboksmanus i ett dokument och en rapport om specialpedagogens yrkesroll i en annan. Jag vet ju förstås vad som är det enda rätta här. Men jag VILL INTE, jag känner bara blööööh för det rätta just nu.
Ängeln och djävulen får väl helt enkelt göra upp en stund medan jag läser lite blogg, så får vi se hur det blir sen.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Vi kanske kan gå till Bokskåpet ihop nån gång!? Jag älskar deras sagostunder. Tintin blir dock så himla blyg så hon skulle nog känna sig tryggare om det var med lite boys from her hoods liksom!

Fröken K sa...

Jaaa, mycket bra förslag, det får vi försöka få till!