fredag 25 november 2011

En ny era

Igår var vi på tvättäkta lekträff grabbarna och jag. Yrvind och en kille på förskolan verkar ha funnit varandra så jag och hans mamma (som också är föräldraledig) bestämde oss för att odla detta lite. Efter lunchen hämtade vi två mycket, eller förlåt, jag menar MYCKET entusiastiska killar och gick till en lekplats och hängde där i ett par timmar. Det är första gången som jag umgås med någon sådär, helt utifrån Yrvinds val. Han leker ju titt som tätt med andra barn förstås men då är det med våra vänners barn eller kusinerna. Som tur var är det trevliga typer han har valt ut. Kan ni tänka er hur stelt och obekvämt det hade kunnat bli att stå där, ihoptvingade, ifall man upptäckte att man inte hade något att prata om eller att människan i fråga rentav var osympatisk!? Det kan jag. Rys.
Tufft att han nu blivit så stor att han börjar bygga sig ett eget liv i viss mån. Läskigt också. Men mest tufft!

2 kommentarer:

Fifi sa...

Jag har tänkt lite på det där, hur det kommer att bli när Elly kan välja kompisar själv. Och jag kommer att träffa deras föräldrar och tänk om vi ogillar varandra? Hm, det där med att oroa sig för väsentliga saker och bla bla bla :)

Helena mitt i smeten sa...

Va kul! H ska på sin första lekträff på söndag och jag ser till och med lite fram emot det för mina barn är också bra på att bli kompisar med trevliga typer med trevliga föräldrar. Tänk att de redan blivit så stora!