lördag 12 november 2011

Igår

Det var jättetrevligt att träffa gamla och nya kollegor och jag skrattade. Mycket!
Många i min jobbvärld är runt 50 sådär, och när jag hänger med dem så känns det ibland som att jag våldgästar mammas tjejmiddagar (eller "symöte" som de kallar dem fast det inte sytts ett stygn på dessa "möten" sen 1963 ungefär skulle jag tippa, bara pimplats vin, ätits god mat och babblats så in i norden). Och jag skäms lite sådär som man gjorde över sina föräldrar i tonåren, när damerna blir lite glada och bullriga och tar mycket plats. Så ytterst fånigt, av mig alltså.
Maten var god. Och fet. Vill man fatta sig kort kan man säga att jag i princip åt en hel ost själv och uppskattningsvis en halvliter grädde till dessert på det. Om man ska utveckla det hela så åt jag panerad ost med potatis och tartarsås som var ställets klassiker och så en pannacotta till efterrätt. Yum! Ett par Staropramen slank också ner. Yum igen!
En stund efter desserten tackade jag och min svägerska för oss och tog vagnen hem (ja, innan hon nyligen började studera så var vi kollegor också, det var genom henne jag träffade min man, mycket trevligt och få förunnat med kollegor som styr upp ens liv sådär!).
Jag upptäckte till min förfäran på spårvagnen att mina tankar när jag betraktade festfolk i farten ändrat banor från att kretsa kring "tänk när jag var ute i det här vimlet alltsomoftast", till "tänk när barnen kommer vara ute i det här vimlet alltsomoftast". Och att jag satt och höll handväskan sådär tantigt i knät. Hualigen.
Hursomhelst. Härligt lördagsmys på er govänner!

1 kommentar:

Lisa sa...

Maten låter fantastiskt god! Och ölen, men den var jag ju på själv i torsdags. ;)
Härligt att du fick en fin kväll.