onsdag 25 januari 2012

Helt bye the way sådär bara

Ikväll har min pappa varit här.
"Jo, för mormor ska va med sina kompisar och dom bara bla bla bla liksom...och då vill morfar inte vara med och då vill han komma till oss istället!"
Yrvinds förklaring till orsaken.
Vi har ätit pannkakor som man gör på landet. Tror jag. I alla fall den landsbygd där M är uppväxt. Eller ja, i alla fall i hans familj. Det kanske inte alls har något med landet att göra. Jag svamlar igen.
Hursomhelst, det innebär pannkakor med sylt och glass och en liten sideorder liksom med stekt falukorv och senap. Märkligt? Ja. Gott? Ja! Fast senapen skippar jag. Senap och pannkaka på samma tallrik, där går min gräns faktiskt.
Morfar var ju given nattare av Yrvind och när båda pojkarna sussade drack vi te, glanade lite på tv och pappa berättade om den gången då han hotade Mats Odersjö, ni vet den här killen, med att han skulle bryta varje ben i hans kropp. Där ser man, i de lugnaste vatten...

2 kommentarer:

Lena sa...

Haha! Skulle bra gärna vilja höra den storyn. H som är trevligheten personifierad. Han måste varit ett riktigt as den där Mats. Var det på sjön månne?

Fröken K sa...

Han är ju go och glad för det mesta va, men när han blir riktigt arg så är han nog ingen blyg skogsviol precis om man säger så. Det hände sig i hamnen, där Matsen tydligen är revisor, det känns väl tryggt och bra!?! Pappa var mycket entusiastisk över avskedandet, så ja, han verkar vara precis så ocharmig som man förväntar sig. Du ska få de smaskiga detaljerna nästa gång vi ses! ;-)