onsdag 22 februari 2012

Bokreadagar vi minns

Bokreadagar är som minnesbokmärken i mitt huvud. Jag minns för det mesta vad jag gjorde den dag varje år som jag besöker bokrean.
Som när jag fyllde 30 och hade tagit semester just den dagen. Stroset på bokrean var den enda lugna stunden, resten gick åt till att laga mat till min familj som skulle komma och fira mig på kvällen. Och mitt i stroset ringde M och grattade. Vi var inte tillsammans just då (we were ON A BREAK!) men jag minns att jag undrade varför egentligen när vi lagt på.
Förra årets bokrea minns jag också kristallklart. Då gick jag och Yrvind hemma i väntan på Dunderklumpen. Hans ankomst var inte långt borta. Det var tungt att vagga sig uppför de där trapporna till övervåningen på Mariaplans bokhandel och det var svettigt att hålla koll på Yrvind som var än mer Yrvindig på den tiden.
Idag var Dunderklumpen inte längre inne i utan utanför. Under bordet närmare bestämt, rafsandes och rivandes i lite staplar med böcker. Yrvind försökte hjälpa mig bäst han kunde, sötungen, att hålla koll på honom. Han kunde inte så bra alls visade det sig men ändå, det är ju tanken som räknas.
Det blev lite grejer till Yrvind och Dunderklumpen däruppe som har hållt oss sysselsatta i eftermiddag och vid kassan hittade jag några vykort med motiv från Majorna till mig och M. Kanske kan bli något att hänga på väggen i vårt nya hem.
Det var en bra bokreadag att lägga på minnet det här.

Inga kommentarer: