tisdag 17 april 2012

Ibland blir det liksom ganska bra

För en halvtimme sedan var det, låt oss säga stökigt, här hemma. Ja, vi tar det ordet fast det egentligen inte riktigt räcker till i sammanhanget. Jag räknade med att min stund med de där rutorna med mörk choklad och en kopp te ikväll var borta med vinden eftersom jag skulle vara tvungen att rensa i röran först när barnen somnat.
Men. Så plötsligt infann sig ett lugn här hemma. Yrvind kom till ro framför bolibompa i soffan och Dunderklumpen gick och satte sig på storebrors rum och plockade lite. Båda mycket nöjda med tillvaron. Och jag har yrt omkring som en virvelvind, plockat ur diskmaskin, plockat i diskmaskin, plockat leksaker till och från olika rum, vikt ihop filtar och samlat ihop dagens alla utspridda bestick (tror jag, antagligen inte) och helt plötsligt ser det ganska normalt ut här och det känns lite lättare att andas igen.
Te och mörk choklad it is alltså. Och idag kommer "Så levde de lyckliga" och "Född 2010" på svt 1. Älskar lågmlälda dokumentärer om riktiga människor och deras riktiga liv.
Nu ska jag bara trolla med knäna lite också då och få ihop ännu en dubbelläggning så är jag i hamn.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å, det låter skönt! Bra jobbat. Hoppas läggningen gick bra också.

Anonym sa...

Du fixar det!! Bästa mamman i världen, stax efter min så klart
;-). Mörk choklad och T is the shit
M

Helena mitt i smeten sa...

Heja dej!

Fröken K sa...

Gud vad nice med en egen hejarklack som välkomnar en när man sätter sig vid datorn, tack! Läggningarna gick också smidigt idag så ja...heja mig tamäfanken!

Johanna sa...

Fasen vad gött! Jag är aldrig så effektiv med städningen som när jag bara har 20 minuter, typ när jag råkar bli klar lite för tidigt på morgonen när jag ska till jobbet (och eh, det händer ju inte direkt ofta).

Om jag avsätter en ledig söndag eller nåt för städning blir inget alls gjort..

mikebike sa...

Ahhh, inget går upp mot avkopplingen när sisyfosarbetet är gjort för dagen och soffan välkomnar en som en insliten basebollhandske.

Fröken K sa...

Johanna: En stor fördel med att leva med barn, man tvingas till effektivitet, vare sig man vill eller ej!
Micke: Sisyfosarbete, spot on, det är verkligen det jag ägnar en stor del av mina dagar åt. Och det där ögonblicket när man landar i soffan och allt är lugnt. Så.Himla.Fint.