onsdag 5 oktober 2011

Award!

Den sköna bönan Lisa har skickat en sånhäringa award till mig! Tackar så hjärtligt för det, jätteroligt!!!
Här kommer mina svar, obs, med FET varningsskylt på. Jag kan vara, eller ok då, jag är troligtvis sämst i världen på att svara kort och koncist på den här typen av frågor. Ingenting är någonsin helt svart eller vitt för mig utan jag börjar alltid grunna hit och dit när jag ställs inför sådana här uppgifter.
Ba så ni vet!

1. Varför började du blogga?
Hela bloggvärlden är rätt ny för mig egentligen. Jag har läst några vänners bloggar ett tag, men inte så mycket mer.
Jag älskar dock att både läsa och skriva så egentligen är frågan varför jag inte börjat blogga tidigare!
Jag är ju föräldraledig just nu och kände nog att min hjärna behövde aktiveras lite med andra saker än att vara mamma.
Och jag är så himskans glad att jag gjorde det! Det är så skönt att ha ett forum för att skriva, jag hade nog inte riktigt förstått hur mycket jag har saknat det innan jag började med det här. Och utöver det så “träffar” man en massa trevliga typer också som en enorm bonus!

2. Vilka bloggar följer du?
Jag är som sagt rätt ny i den här världen, men jag tycker jag hittar nya bloggar varje dag som är roliga och intressanta på olika vis. Vanliga människor som beskriver sina vanliga liv på ovanligt bra sätt fastnar jag för. Ingen nämnd och ingen glömd!

3. Vilka favoritfärger har du?
Jamen nu blir det ju sådär luddigt då! Jag kan gilla alla färger. Det beror på. På vad, på vem.

Klädmässigt är jag (surprise!) rätt spretig, det finns allt från svart och dova jordfärger till stormönstrat i glada färger i min garderob.

4. Vilka favoritfilmer har du?
Ja alltså förlåt, verkligen. Men jag är oförmögen att kategorisera saker som favoriter vad det än må vara, så är det bara.

Men så här säger vi, jag gillar inte filmer där man får en alltför realistisk bild av den fulaste verkligheten, dvs knarknålar i armar, barn som utnyttjas osv. Sen barnen kom går det bort helt och hållet i stort sett. Jag kan redan ligga och grubbla på sånt om nätterna och behöver liksom inte påfyllning i det materialförrådet.
Jag har istället en förkärlek för “overkliga” och naiva historier, sagor, som Harry Potter filmerna till exempel som jag tycker har en hög mysfaktor. Men även dokumentärer (så länge de inte innehåller knarknålar i armar eller barn som utnyttjas då vill säga).

Annars är det med film som med bloggar att jag fastnar för filmer där man fångar vanliga människor, vanligt liv på ett ovanligt bra sätt.
Senaste filmen jag såg som verkligen berörde mig var dokumentären “Hästpojken”.

5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Jag skulle verkligen vilja se mer av USA. Jag jobbade på tvättäkta "ammärikannskt" summercamp där en sommar för en herrans massa år sedan, i New Jersey och var då även en del i New York som jag gillade väldigt mycket. Finns ju så mycket mer i det fascinerande landet som man skulle vilja uppleva.
Island skulle jag vilja åka till. Och skottland av någon anledning. Vill sitta på mysig pub och dricka mustigt öl med söta farbröder i keps och le oförstående när det pratar sin rotvälska. Fråga mig inte varför, jag vet inte!

Ja men sedär, nu vart ni inte det minsta klokare på vem jag är, eller hur!? Förutom att jag har svårt för att välja favoriter och att fatta mig kort då.
Hursomhelst TACK än en gång Lisa (!!!),  och varsågoda 

Helena och Josefine att ta över stafettpinnen, ni var ju mina största inspirationskällor till att ge mig på det här från första början!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skottland är fantastiskt säger hon som varit där ..fem gånger eller så.

Miss Upsey Daisy

Lisa sa...

Men varsågod, himla kul att läsa!
Det är lite sådär jag också tänker mig min Skottlandscvistelse - sittandes på en pub och halsa öl med gubbarna. Så ska det visst vara väldigt vackert också har jag hört. :)

Fröken K sa...

Miss Upsey Daisy: Oj ett Skottland proffs! Bästa tipsen om man nu någonsin tar sig dit?
Lisa: Ja, man tänker ju gröna kullar och pittoreska små byar liksom. Gud vad jag är resesugen nu!

Josefine sa...

Men tack! Ska skriva den här imorgon!