måndag 19 september 2011

Inspiration

Eftersom vi står inför en flytt här framöver och dessutom ska renovera hela det nya hemmet, upptar inredning en hel del av mina tankar nuförtiden.
Jag googlar och jag googlar. På möbler, tapeter och barnrumsinspiration.
Och “internättet” är sprängfyllt med reportage, bloggar och inspirationsbilder.
Och inspirerad blir man sannerligen. Så att inspirationen liksom står en upp i halsen och sprutar ut genom öronen tillslut, så inspirerad blir man. Och så väcks några små funderingar.
Alltså, jag hade tyckt att det hade vart jättemysigt om min treåring bara hade velat leka med trätåg och någon sådan där fin gammal plåtbil som är märkt av tidens tand.
Men, han gör tyvärr inte det. Han råkar även gilla en del mindre estetiskt tilltalande ting. Plastleksaker i skrikiga färger som inte alls funkar ihop med mina färgval till exempel.
Så när jag ser en sådan där inspirationsbild på ett ljuvligt barnrum, där allt går i sobra jordfärger, där möblemanget består av en säng, en fåtölj (givetvis en av de stora designklassikerna) och en byrå och där det sitter en luggsliten nalle från 1933 på byrån och ser döcharmig ut and that‘s it på leksaksfronten förutom de väl utvalda loppisfynden som står uppställda på en tavellist. Då blir jag misstänksam.
Missförstå mig inte. Jag tycker det är jätte jätte jätte fint. Men bor det ett livs levandes barn i rummet!? Och i så fall, får det livs levandes barnet någonsin “leka loss” i sitt fina rum!? Och vart är leksakerna!?
Nästa gång Yrvind har haft det riktigt lattjo lajbans på sitt rum ska jag ta en bild och presentera lite inspiration, direkt från verkligheten!

2 kommentarer:

Josefine sa...

Haha! Jag vet! Vi har fullt av HELT anskämliga saker här hemma. Det är som att nån hemsk leksaksgubbe kommit hit och bara bajsat färgglad plast över alla våra golv. Har du sett Unhappy hipsters? KOm att tänka på den på tal om sober inredning... http://unhappyhipsters.com/?3d593668

Fröken K sa...

Precis så!!! Var inne och skummade lite snabbt på Unhappy hipsters, vilken briljant idé! Måste kolla lite mer när lite mer tid finns.