fredag 9 september 2011

Lite om mig


Jag är en 35 årig kvinna.

Jag är gift med min kärlek M som är en omtänksam, handlingskraftig, tatuerad, älgjagande fackombudsman från den skaraborgska landsbygden med farligt långa ögonfransar. Tillsammans har vi två gossebarn, treårige E (Yrvind) och lille A (Dunderklumpen) som är sex månader.

Just nu är jag föräldraledig, men i det verkliga livet är jag förskollärare till yrket. Jag har under mina drygt 10 år som förskollärare arbetat till stor del med barn med olika funktionshinder.
Mitt yrke är något jag lägger mycket tankeverksamhet på nu när jag har tagit ett steg tillbaka och liksom granskar det utifrån så att säga. Har lite svårt att se mig inom barnomsorgen i 30 år till, men mina brainstorming försök har gått… sådär får man väl säga. Jag ska försöka hitta mig en ny arbetsplats i alla fall att komma tillbaka till, så att det händer något nytt i mitt yrkesliv. Det behöver jag nu för att inte tappa gnistan.

Jag har mycket kreativ lust i mig, men tyvärr inte så mycket talanger. Jag syr, skriver, ritar, bakar, inreder och “grejsar” hellre än bra så att säga. Men vad gör väl det!

Och så är jag en grubblare. Att ligga vaken en hel natt för att huvudet gått i spinn av alla tankar, är ingen ovanlighet för mig. Något jag hoppas att den här bloggen ska hjälpa till att få bukt med. Man måste ju få drömma!

Jag är ganska bra på att se storheten i små ting. Att verkligen njuta av dofter, känslor, smaker…ögonblick.

Jag har några få men nära, fantastiska vänner som jag är otroligt tacksam och glad för. Och vi har nära kontakt och tätt umgänge med både min och M:s familj som är sådär lite normalt och lagom knasiga, jobbiga och härliga.

Politiskt är jag mer vänster än… ja, jag är väl vänster helt enkelt.

Då så, en liten bild i alla fall av vem som ligger bakom alla ord och tankar i den här bloggen.

1 kommentar:

Helena mitt i smeten sa...

Fin beskrivning av dig vännen! Det ska bli kul att följa din blogg :)